autor:
Editor 3
publikováno:
12.11.2023

Elektrický traktor Goldoni B1e

E-voluce v zemědělství

Na cestě k minimalizaci dopadu na životní prostředí a zvýšení sledovatelnosti produkce potravin je vývoj elektricky poháněných strojů v zemědělství jednoznačným požadavkem současnosti.

Goldoni Keestrack, reagující na současné výzvy, staví na inovačním duchu mateřské společnosti Keestrack a využívá odbornosti technologického partnera, čím nabízí robustní alternativu k tradičním traktorům. Seznamte se s novým B1e a prozkoumejte pravého protagonistu zelené konverze.

Ideální příslušenství pro agrofotovoltaické systémy: koncet A-PV, který umožňuje současné využití půdy pro pěstování rostlin a výrobu elektřiny, získává na popularitě. Toto řešení je obzvláště užitečné v ovocných sadech, kde jsou traktory Goldoni Keestrack často využívány. Zde solární panely nejen vyrábějí energii, ale také chrání ovoce před krupobitím, mrazem a suchem. Model B1e pak hraje klíčovou roli v mechanizaci A-PV systémů, přispívá k vytvoření soběstačné a efektivní produkce přímo na farmě.


Park a zahrada
Manévrovatelnost a kompaktní rozměry jsou doplněny vyšším a preciznějším nastavením rychlosti. Nízká provozní hladina hluku se ukazuje jako výhodná zejména při údržbě zeleně.

Zemědělství a skleníky
V sadech a vinicích je zvláště na svazích cenný asistent rozjezdu do kopce, rekuperace brzdné energie a automatické zapojení pohonu všech kol při brzdění. Model B1e se také výborně hodí pro použití ve sklenících a jiných uzavřených zemědělských objektech, protože poskytuje potřebnou sílu při nulovém vypouštění emisí.

Města a obce
Řada B, včetně modelu B1e, přináší řadu výhod pro různé typy využití. V městském prostředí je velkým přínosem jeho maximální rychlost 30 km/h, vhodná pro městská centra. Dále nabízí univerzálnost díky svému vývodovému hřídeli a hydraulice, a pohodlí zajišťuje kabina s odpružením.

Elektrifikující intenzita práce
Elektrické traktory, jako je model B1e, poskytují výkon přímo a efektivně bez zbytečného volnoběhu. Jsou navrženy tak, aby fungovaly přesně v momentech a na místech, kde je to nejvíce potřeba. Model B1e má dvě jízdní strategie: pracovní režim nabízí citlivější pedál pro jemné nastavení rychlosti a umožňuje rychlé přepnutí do zpátečky, což usnadňuje manévrování, například při otáčení na konci pole.  V přepravním režimu se model B1e vyznačuje silným počátečním točivým momentem a rychlým zrychlením. Dále nabízí efektivní rekuperaci brzdné energie a asistenci při rozjezdu v kopcovitém terénu, což zahrnuje i situace, kdy je připojený přívěs.

Přední a zadní vývodový hřídel jsou ovládány dvěma samostatnými elektrickými motory, které poskytují proměnlivou a postupnou rychlost otáčení – aby se přizpůsobily jakémukoli zařízení a terénu. Celkem pět elektrických motorů společně generuje přibližně 80 kW, zatímco efektivně pracují při méně než 40 kW.

Bateriový balíček je umístěn v předu a podél šasi stroje tak, aby odpovídal rozměrům traktoru, požadavkům na přístupnost a dokonalému rozložení hmotnosti.

Technické specifikace stroje

  • Celkový výkon: ~ 80 kW
  • Elektrické motory: trakční (35 kW), přední/zadní vývodový hřídel (14/9,5 kW), hydraulický systém (15 kW), tepelné čerpadlo (4,5 kW)
  • 2 jízdní strategie: pracovní < 23 km/h / přepravní < 40 km/h
  • Zvýšení výkonu: 150% (20 sekund) – pro vymanění z extrémních situací
  • Zdvihová kapacita: 1500 kg zadní + 700 kg přední
  • Elektrohydraulický systém s elektronickou pumpou s detekcí zatížení (40 l/min)
  • Maximální rychlost: 40 km/h
  • Režim středu města: 30 km/h
  • Otáčky: < 3000
  • Kapacita: 50 kWh (400 V)
  • Provozní doba: 4–6 hodin
  • Doba nabíjení: < 2/3 hodiny (85%)
  • Brzdy/převody s redukovaným opotřebením 80% bezúdržbových komponent
  • Rozvor kol: 1728 mm
  • Šířka: min. 1322 mm
  • Rozložení hmotnosti přední/zadní: 45/55%
  • Hmotnost: 2300 kg
  • Maximální přípustné zatížení: 4300 kg

Máte zájem o nabídku strojů od společnosti GOLDONI? Neváhejte nás kontaktovat!

Václav Štursa ml.
kontaktní telefon: +420 606 183 360
email: vaclav.stursa@biso.eu

 

Další zajímavé články:



MALOTRAKTORY GOLDONI ZA SPECIÁLNÍ CENY!

Ihned k dodání! Dovolujeme si Vám nabídnout skladové malotraktory Goldoni za speciální ceny...

Pokračování zde.



KOMPAKTNÍ ELEKTRICKÝ TRAKTOR KUBOTA LXE-261

Kubota Corporation s potěšením oznamuje, že bude prvním japonským výrobcem, který uvede na trh elektrické traktory. Bude nabízet omezený počet kompaktních elektrických traktorů Kubota LXe-261 v Evropě...

Pokračování zde.


NEW HOLLAND UKAZUJE PRVNÍ ELEKTRICKÝ TRAKTOR

Prototyp plně elektrického lehkého užitkového traktoru New Holland T4 Electric Power, označený jako ideální řešení pro smíšené farmy a chovy hospodářských zvířat, který může také pracovat autonomně...

Pokračování zde.

 

Video



 


 


 

 

<< zpět

 

více článků zde
BISO Česká republika BISO Schrattenecker, odštěpný závod   Čebín 444, 664 23 Čebín, Czech republic IČ: 06500277 / DIČ: CZ684283486   www.biso.eu / info@biso.eu   Zásilky pro administrativu: Sedlec 338, 691 21 Sedlec u Mikulova, Česká republika
BISO Slovenská republika BISO Schrattenecker, s.r.o.   Horná 70/13, 974 01 Banská Bystrica, Slovakia IČ: 36747343 / DIČ: SK2022361649   www.biso.eu / info@biso.eu   Zásilky pro administrativu: Ul. 1. Mája, SK - 947 01 Hurbanovo, Slovensko